Het maximaal aangegeven bereik is altijd een indicatie gebaseerd op een meting met zichtverbinding zonder storing. Het bereik kan niet worden gegarandeerd, omdat deze altijd onderhevig is aan diverse omgevingsfactoren.
Storingsbronnen die aanwezig zijn tussen de zender en de ontvanger hebben een niet voorspelbare invloed op het bereik. Als er een zichtverbinding is tussen de zender en de ontvanger is de kans groot dat er een optimaal bereik is, maar het is nog steeds niet 100% zeker dat signalen aankomen.
Radiogolven hebben nl. slechts een beperkte sterkte, die na korte afstand afneemt. Hieronder illustreren we het signaal.
Het signaal verliest op de eerste meter het grootse deel van zijn energie.
Onderstaande factoren bepalen het bereik:
1. Het zendvermogen van de zender
2. De gevoeligheid van de ontvanger
3. De versterkingsfactor van de antenne
4. De verzwakking van het radiosignaal
Het zendvermogen van de zender en de ontvangstgevoeligheid van de ontvanger zijn belangrijke factoren. De ontvanger heeft een minimaal niveausignaal nodig om het bronsignaal weer uit het te ontvangen signaal af te zonderen (demoduleren). Om dit te bereiken is een hoge zendkracht natuurlijk voordelig.
Storingbronnen zijn niet altijd zichtbaar, de meest voorkomende storingsbronnen zijn:
Muren
Bomen
Straatwerken (kranen)
Luchtvochtigheid
Regen/sneeuw
Elektrische velden
Zelfs de laatste nieuwe wagens kunnen voor storing zorgen. De wereld staat vol met op afstand bediende apparatuur. Hier is het echter een groot nadeel, want het bereik geraakt steeds beperkter en grotere afstanden zijn vrijwel niet meer realiseerbaar. Echter kan het bereik vergroot worden door het plaatsen van een externe antenne.
Contacteer ons voor meer info.
Het regelmatig reinigen zorgt er niet alleen voor dat je poort mooi en schoon blijft, maar je voorkomt er ook oppervlakkige schade mee.
De levensduur van staalkabels wordt sterk beïnvloed door een aantal factoren!